Известие

Collapse
No announcement yet.

едно въпросТче

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• едно въпросТче

Колеги отварям една малко деликатна темичка
    Един приятел има една 164-рка по точно брат му .Та преди 2г я купи от пловдив мисля, но няколко дни след това замина за испания ,та нито я регистрира тук нито нищо
    има само договор за покупко продажба от преди 2г.та сега иска да си я регистрира и да си опраи документите,някой има ли представа какви са процедурите за да стане това.един ми каза че неможе да са се трупали данъци тея 2 години защото колата не била регистрирана демек не се води в данъчното а пък като я купуваш бившия собственник си я отрегистрира, и ще има само глоба за пресрочване(бая голямо срока е 2-седмици) за регистрация.даите идея как да я оправим, че направо го е срам па и страх да иде в кат да пита с това забавяне,а и доста редене си трябва все си има опашки.в петрич ше станем 5 164-рки с него
    Last edited by Alecks; d.m.y г., 10:39.

Ако не са върнати номерата в КАТ отивате и си я регистрирате по каналния ред.Сменяте номерата и си я регистрирате в общината.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
      Ако не са върнати номерата в КАТ отивате и си я регистрирате по каналния ред.Сменяте номерата и си я регистрирате в общината.

Не не са върнати на нея са си,самоче като видят договора че е направен преди 2г няма ли да кажат нещо,и какви документи на сужни като ида в кат освен малък талон и договор за покупко продажба, че съм много зле в тая насока,и според тебе натрупал ли се е данък?защото все пак е отрегистрирана от пловдив а не е рег. никъде?

Comment

Договор за покупкопродажба,фактура/ако е купена с фактура/,малък,ГОЛЯМ талон,застраховка Гражданска отговорност,и лична карта на собственика.Данък до момента няма кой да ти начисли тъй като не е регистрирана никъде.Ако тръгнеш да я продаваш вече ще има проблем с данъка.
        Ето ти извадка от сайта на КАТ

http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
        Last edited by Boby; d.m.y г., 19:29.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

[QUOTE=Boby;567912]Договор за покупкопродажба,фактура/ако е купена с фактура/,малък,ГОЛЯМ талон,застраховка Гражданска отговорност,и лична карта на собственика.Данък до момента няма кой да ти начисли тъй като не е регистрирана никъде.Ако тръгнеш да я продаваш вече ще има проблем с данъка.
          Ето ти извадка от сайта на КАТ

http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm[/QUO
          извинявай ако ставам нахален ,но на всякъде пише че трябва да дадеш и платена такса МПС демек това не е ли данъка?А той няма защото не е регистрирана и нещо се омотах

Comment

Такса МПС мисля, че е т. нар. екотакса и касае само автомобили нов внос. Ако колата е с БГ номера сега можеш да я прехвърлиш даже без да ходиш с колата в КАТ. По спомен ти трябват: талон/и, договор за покупко-продажба или фактура, гражданска отговорност, лична карта.
            Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
            Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
            Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
            Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

ммм...не било чак толкова сложно аз си мислех че ше има яко раскарване глоби и незнам си още какво..а данъците начисляват ли се за тези 2г.лихви и т.н. и нетрябва ли да ходи с нея в кат да сменят номерата че от пловдивски трабва да сложат благоевградски?

Comment

Данък се начислява, защото все пак живеем в клоака, която дори не е подобие на държава. Така или иначе поне в София не ми искаха платен данък със сигурност, а преди година година регистрирах не друго, а репатрака.

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Първоначално публикувано от Alecks Покажи съобщение
                и нетрябва ли да ходи с нея в кат да сменят номерата че от пловдивски трабва да сложат благоевградски?
                В този случай не съм сигурен. Ако няма да сменяш номера се ходи със сигурност само с документите. Презумцията, е че автомобила е проверен и няма интервенции по рама и мотор.
                Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Working...
                X